Welcome to FOXX

LATEST NEWS

MYYNTI REKISTERÖITYMÄLLÄ AVL-JÄRJESTELMIIN JA TIER-TASOIHIN Seminaari 21.3.18

MYYNTI, MARKKINOINTI, OSTOT JA SUUNNITTELU REKISTERÖITYMÄLLÄ AVL-JÄRJESTELMIIN JA TIER-TASOIHIN Seminaari 21.3.18 klo 9:30-12:00

Myynti- ja ostotoiminnoissa yritysten omat AVL eli "hyväksyttyjen rekisteröityjen toimittajien" järjestelmät sekä ns "kolmannen osapuolen myyjän ja ostajan väliset" järjestelmät (3rd Party AVL) ovat ottamassa keskeisen aseman. AVL-järjestelmiin pääsy on tärkeää myös myyjäyritysten markkinoinnissa ja ostavien yritysten suunnitteluvaiheen valinnoissa. Järjestelmiin mukaanmeno ja rekisteröityminen on keskeisen tärkeää. Käytännössä kaikilla isoilla yrityksillä on omat yrityskohtaiset AVL-järjestelmänsä tavarantoimittajia ja alihankkijayrityksiä varten. 

Seminaarissa esitellään eri yhtiöiden yrityskohtaiset AVL-järjestelmät havainnollisin esimerkein. Lisäksi esitellään 12 ns kolmannen osapuolen ylläpitämää AVL-systeemiä eri toimialoille. Käytännön liiketoiminnan kannalta esitellyt AVL-menetelmät kattavat minkä tahansa yrityksen tai teollisuus- ja liiketoimintasektorin.  

Suosittelemme seminaaria erityisesti yrityksenne johdolle, kaikille myynti- ja markkinointivastuullisille sekä suunnittelun kehittämisestä vastaaville. Tämä seminaari on aivan uusi vuodelta 2018. 

Tuotteitaan myyvien ja markkinoivien yhtiöiden kannatta rekisteröityä mahdollisimman moneen oman toimialan kannalta tärkeään ja yleisesti käytössä olevaan AVL-järjestelmään. Järjestelmät voivat olla joko yrityskohtaisia tai kolmannen osapuolen ylläpitämiä, tai usein molempia yhdessä.  Ostava yritys määrittelee, miten haluaa itseään lähestyttävän. Perusehtona aloitustilanteessa on rekisteröityminen hyväksytyksi tavaran- tai palveluntoimittajaksi. 

AVL-järjestelmien kautta kulkee 60-80% yritysten ostoista ja hankinnoista. Myyjien toimituksista  eli myynnistä menee 70-90% AVL-järjestelmien kautta. Mikäli yritys ei ole mukana rekisteröityneenä AVL-yrityksenä, se ei pääse edes tarjoamaan eikä myymään tuotteitaan. AVL-järjestelmiin rekisteröityminen ja niissä mukana pysyminen on siten bisneksen jatkuvuudelle elintärkeä seikka. 

Projektien suunnitteluvaiheessa tehdään isoja ratkaisuita projekteihiin otettavista tavaran ja palveluiden toimittajista. Suunnittelu ja valikointi tehdään niiden yritysten tuotekuvauksista, jotka ovat pääseet mukaan hankkeen AVL-järjestelmään. Yleensä valikoidaan pari kolme päävaihtoehtoa jatkokehittelyyn: lopullisissa päätöksissä ja hankinnoissa näiden kvalifioituineiden yritysten asema on vahva. Aikainen mukaantulo on siksi tärkeää.  

Tier-hankintapyramidit ja AVL-järjestelmät ovat sidoksissa keskenään. Käytännössä AVL-menettely on se keino, jolla yritykset pääsevät tier- eli tasojärjestelmiin tuotetoimistusten ketjuissa. Tier-pyramideissa olevien yritysten lukumäärää vähennetään systemaattisella karsinnalla. Karsinnan keinona on nimenomaisesti AVL-järjestelmä. Isoimpien yritysten alihankintaketjuista pyritään vuosittain vähentämään 30-40% alihankkijayrityksistä: vähennykset koskevat silloin satoja, jopa tuhansia osatoimittajia. 

Seminaarissa käsiteltävät esimerkit kattavat toimialat seuraavasti:

METALLI- JA KONEPAJATEOLLISUUS             SELLU, PAPERI- JA METSÄTEOLLISUUS

TEKNOLOGIATEOLLISUUS                                AUTO- JA KULJETUSVÄLINETEOLLISUUS

TELAKKA, OFFSHORE, MERITEOLLISUUS      KEMIA- JA PROSESSITEOLLISUUS

ELINTARVIKETEOLLISUUS                                 KAIVOS- JA METALLURGIATEOLLISUUS

ÖLJY, KAASU JA PROSESSITEOLLISUUS        KULUTUSTAVARATEOLLISUUS

PALVELU JA KUNNOSSAPITO                            RAKENNUS JA RAKENNUSMATERIAALIT

HIGH TECH JA IT-TEOLLISUUS                          LENTOKONE, ILMAILU JA AVARUUS  

Kolmannen osapuolen eli 3rd Party AVL menetelminä esitellään seuraavat ja niiden erityiset teollisuus- ja liiketoiminnan aluee ja sopivuus erilaisille yrityksille:

ACHILLES                       SEDEX              SCANMARKET                 IMQG

EXOSTAR                        ELEMICA           SAP ARIBA                      AIAG

EIC                                   IMDS                  IATA                                  BRAVOSOLUTIONS

 

Seminaarin sisältö:

1. AVL eli HYVÄKSYTTYJEN TOIMITTAJIEN REKISTERÖITY LISTA

2. AJONEUVO- JA AUTOTEOLLISUUS JÄRJESTELMIEN MALLINA: AVL JA TIER

3. ELINTARVIKETEOLLISUUS JA AVL

4. LENTOKONE-, ILMAILU- JA AVARUUSTEOLLISUS SEKÄ AVL JA TIER

5. KÄYTÄNNÖN ESIMERKKEJÄ 12 TEOLLISUUSALAN RATKAISUISTA

6. TELAKKA-, OFFSHORE- JA MERITEOLLISUUDEN AVL

7. ENERGIATEOLLISUUDEN JA VOIMANSIIRRON AVL

8. SELLU-, PAPERI- JA METSÄTEOLLISUUDEN KÄYTTÄMÄT AVL-MENETELMÄT

9. YHTEENVETO: KYSYMYKSIÄ, VASTAUKSIA JA SUOSITUKSIA 

 

 

SEMINAARIN JÄRJESTELYT

Seminaariluennot pidetään suomeksi. Esityksen diat ovat englanniksi: käytännön tasolla sekä yritysten että eri kolmannen osapuolen AVL-järjestelmät ovat myös pelkästään englanniksi, kautta maailman. Osallistujille annetaan seminaarikansio sisältäen tärkeimmät diat. Lisäksi annetaan esityksen suomenkielinen tiivistelmä. 

 

SEMINAARIN LUENNOITSIJAT JA ASIANTUNTIJAT

OSMO KETTUNEN tekniikan tohtori, FOXX Oy hpj, FOXX-USA Inc toimitusjohtaja, American Institute of Industrial Engineers, International Institute of Engineering Systems. KONE vientijohtaja, Suomen USA:n Washingtonin suurlähetystö teollisuusneuvos, Suomen konsulaatit Los Angelesissa ja Dallasissa. Windsorin yliopisto Kanada ja Detroit: tutkija, teollisuustuotanto. Suomen Akatemian ja VTT:n tutkija. FOXX-Venäjän osakeyhtiöiden HPJ. Konsultoinnin referenssit sisältävät useita satoja yrityksiä Suomessa ja kansainvälisesti. Venäjältä myönnetty professorin ja akateemikon arvot toiminnasta länsimaisen liiketoiminnan ja modernin teollisuuden edistämisestä.  TkT Kettusen väitöskirjan nimi on "Palvelutuotannon kokonaistuottavuus" ("Total Productivity of Service Production")

PIRKKO LEIVISKÄ kauppatieteiden maisteri HKKK, FOXX Oy toimitusjohtaja. FOXX-Venäjän yksiköt. Konsultoinnin referenssit EU-maat, Venäjä, CIS-alue, USA, Kiina, Japani, Etelä-Afrikka, Lähi-itä ja GCC-maat

LISÄTIEDOT JA OSALLISTUMINEN

Aika:                              Keskiviikko 21.3.2018 klo 9:30 - 12:00

Paikka:                          Helsinki, Pääpostin kokoustilat, Mannerheim-aukio

Hinta:                            395 euroa + alv 

Kahvitarjoilu ja pikkupalat. Sisältää seminaarikansion tiivistelmineen. 

Sitovat ilmoittautumiset    ville.kettunen@foxx.fi  maanantaihin 12.3.2018 mennessä

 

for more information FOXX COMPANY